De geschiedenis van SNL

Hoe het allemaal begon

De geschiedenis van SNL

SNL Group is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op de machinebouw. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor nationale en internationale OEM'ers. Wat begon als een kleine werkplaats, is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de industrie. Door de jaren heen is de toewijding aan kwaliteit en het vermogen om maatwerkoplossingen te bieden voor een breed scala aan klanten altijd gebleven.

Technisch Bureau Smits

Technisch Bureau Smits werd opgericht door de vader van Ard Smits. Het metaalbewerkingsbedrijf vestigde zich in Schijndel en voerde vele opdrachten uit. Op zijn 25e begon Frans Lammers, ook in Schijndel, voor zichzelf in de metaalindustrie. Samen voerden ze verschillende projecten uit, tot deze activiteiten in 1998 werden samengevoegd in één bedrijf: Smits en Lammers Machinebouw.

Alleskunners

Ard en Frans stonden al snel bekend als de twee jongens die alles kunnen op het gebied van machinebouw. Ard stond op zijn zesde al het liefst in de schuur achter de draaibank, en Frans kon bijna eerder lassen dan fietsen.

Smits en Lammers groeit

De eerste jaren van Smits en Lammers Machinebouw waren Ard en Frans voornamelijk bezig als leverancier van metaalproducten voor interne transportsystemen, liftsystemen en sorteersystemen. In 2001 werd een tweede Smits & Lammers Metaalindustrie opgericht. Met steeds meer ervaring op zak werd er vaker actief meegedacht met de klant.

Ontwikkelingen binnen SNL Group

Vanaf 2010 nam de groei van Smits & Lammers Metaalindustrie snel toe. In dat jaar werden de twee bedrijven van Smits & Lammers Metaaltechniek samengevoegd onder de naam SNL Metal en werd Hurenkamp Metaal overgenomen. Hurenkamp Metaal ging vanaf dat moment verder onder de naam AMS als toeleverancier van metaalproducten. In 2011 werd LWM Laserservice opgestart als loonsnijder. Dat jaar kwam er ook een pand bij, Madame Curieweg 4. Hier werd een nieuw bedrijf opgestart onder de naam SNL Systems. Zij legden hun focus op het bouwen van complete systemen. In 2015-2016 opende een tweede vestiging van LWM Laserservice in Wijchen en splitste SNL Systems zich op in SNL Systems en SNL Metal. De jaren daarna werd er veel aandacht besteed aan het ombouwen van drie toeleveringsbedrijven tot één team met één duidelijk taak: SNL Machinebouw. In 2018 zijn verschillende SNL bedrijven intensiever gaan samenwerken, waardoor SNL Group van 2018 tot 2022 uit twee bedrijven bestond: SNL Machinebouw en SNL Metaal.

Vanaf medio 2021 is SNL ook in Duitsland te vinden. SNL Deutschland GmbH is gevestigd in Rheine (Noordrijn-Westfalen) en richt zich als verkoopkantoor op de vertegenwoordiging van SNL in Duitsland.

In 2023 gaat SNL Metaal zelfstandig verder. Na jaren van succesvol samenwerken binnen de SNL Group, zal het bedrijf als onafhankelijke onderneming verder te gaan. Dit betekent dat SNL Metaal zich zal richten op hoogwaardige metaaltoelevering en oplossingen voor de industrie, met behoud van de hoge kwaliteit en service die klanten van het bedrijf zijn gewend. Het bedrijf is vastbesloten om de groei en ontwikkeling van de metaalindustrie te blijven stimuleren en te blijven excelleren in de vervaardiging van metalen producten en oplossingen voor klanten.

De bedrijven van SNL anno nu

Anno 2023 ligt de focus van SNL Group volledig op machinebouw. Met SNL Machinebouw en SNL Deutschland vormt SNL Group de one stop shop die de complete engineering, productie en assemblage van systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers (OEM’s) vervaardigt.

One-stop-shop system supplier voor OEM'ers in food

Alles in eigen huis

SNL is een partner in de meest uiteenlopende metaaloplossingen waarbij alles in eigen huis aanwezig is. SNL Group's specialiteit is het vervaardigen van systemen, modules en componenten voor de machinebouw. Van losse componenten tot complete maatwerksystemen, het bedrijf biedt een one-stop-shop voor alle vragen op het gebied van machinebouw. Dit betekent dat klanten zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van hun bedrijf, zoals marketing, sales en service, terwijl SNL zorgt voor de engineering, productie en assemblage van de producten.

Het bedrijf heeft een team van ervaren en gekwalificeerde vakmensen in huis, die zich richten op het oplossen van metaalvraagstukken in de food- en non-food industrie. Ondanks de snelle en efficiënte uitvoering van elke opdracht, staat kwaliteit altijd voorop bij SNL Group. Klanttevredenheid is een belangrijk doel voor het bedrijf en het team werkt altijd hard om de hoogste standaard te behouden.