Lassen en samenstellen

volgens SNL Machinebouw

Lassen en samenstellen

SNL Machinebouw een betrouwbare toeleverancier van systeemoplossingen in de machinebouw. We combineren kwaliteit met flexibiliteit en maatwerk en maken zo de mooiste maatwerksystemen, modulebouw, subsamenstellingen en service-onderdelen. Dat doen we vooral voor OEM’ers in de foodindustrie. Onze specialisatie ligt daarbij in het ontwikkelen en vervaardigen van transportsystemen.

Onze samenstellers/lassers zijn echte experts. Als het aankomt op het zelfstandig lasgereed maken, samenstellen en aflassen van machine- of constructiedelen leveren ze altijd hoogwaardig maatwerk. Al die onderdelen worden uit profiel- en plaatmateriaal in RVS vanaf tekening gemaakt. Omdat veel van deze producten uiteindelijk in de voedingsmiddelenindustrie terecht komt, wordt de hoogste kwaliteit verwacht. Bij SNL Machinebouw staan we voor de kwaliteit van onze producten. Die behalen we niet alleen met onze samenstellers/lassers, maar ook met ons uitgebreide en moderne machinepark.

Lasproces

Het lasproces is een belangrijk onderdeel van het proces. Onze lassers zijn in staat uitstekende lasnaden te verzorgen. Bij SNL Machinebouw kunnen we verschillende laswerkzaamheden uitvoeren, zoals:

  • TIG
  • MIG
  • Stiftlassen
  • Puntlassen

Bij SNL Machinebouw voeren we verschillende bewerkingen uit, waaronder lassen. Onze vakkundige lassers zijn bekend met verschillende lastechnieken en weten altijd de juiste uitvoering te kiezen voor uw opdracht.

TIG en MIG lassen

TIG lassen (Tungsten Inert Gas) is een speciale lastechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van inert gas. TIG lassen wordt veel toegepast bij het verwerken bijvoorbeeld (roestvast) staal en aluminium. Omdat we bij SNL Machinebouw met hoogwaardig RVS werken, zijn we gespecialiseerd in het vakkundig TIG lassen. Het TIG lassen gebeurt handmatig en met de grootste precisie. Een hoge laskwaliteit gegarandeerd.

Een ander handmatig lasproces waarin we bij SNL Machinebouw gespecialiseerd zijn is het MIG lassen. Dit veelgebruikte lasproces is enorm veelzijdig en snel. Het niveau van onze MIG lassers ligt hoog, waardoor u verzekerd bent van een goede laskwaliteit.

Orbitaal TIG lassen

In sommige industrieën is alleen de allerbeste laskwaliteit goed genoeg. In die gevallen, zoals bij halfgeleiders, farmacie en voedingsindustrie, kan uitsluitend met het orbitaalsysteem gewerkt worden. Daarom wordt orbitaal TIG lassen steeds vaker toegepast. Het creëren van hoogwaardige pijpverbindingen is met deze techniek geen enkel probleem meer, mede omdat het orbitaal TIG lasproces volledig geautomatiseerd is. Dit proces wordt vooral ingezet voor het lassen van ronde buizen en leidingen waarbij een perfecte doorlassing een vereiste is. De computergestuurde laskop draait tijdens het proces 360 graden rond de las, waardoor een constante kwaliteit ontstaat.

Orbitaal TIG lassen verhoogt de kwaliteit en verlaagt de kosten

Dankzij het orbitaal TIG lassen zijn we ook een partner in process equipment met maatwerk in skidbouw, kleine tankbouw en RVS leidingen. Dit kan gaan om projecten in de voedingsmiddelen, zuivel, water, chemie, petrochemie of farmacie; SNL wil klanten kunnen ontzorgen van engineering tot fabricage en installatie. Orbitaal TIG lassen is daar een belangrijk onderdeel van.

Samenstellen

Een samengesteld metalen product is een constructie die door middel van lasprocessen aan elkaar is bevestigd. Onze ervaren lassers zijn in staat om constructies op basis van tekeningen samen te stellen én af te lassen.