Lasersnijden

Vlakbed en buislaseren

Lasersnijden

Lasersnijden is een bewerkingstechniek die veel wordt ingezet wanneer extreme precisie een vereiste is. In de foodindustrie is hoogwaardige kwaliteit vrijwel altijd nodig. Bij SNL Machinebouw houden we rekening met die eis. Lasersnijden is dan ook een techniek die we veelvuldig inzetten.

Lasersnijmachines kunnen voor uiteenlopende toepassingen worden ingezet. Bij SNL Machinebouw gebruiken we onze lasersnijders om RVS platen in de gewenste vorm te snijden. Door dit met een lasersnijmachine te doen krijgen we een strak eindresultaat. Bovendien maken deze machines het gemakkelijk om complexe vormen uit plaat te snijden.

Als specialist in het lasersnijden van plaat-, buis- en kokerproducten kunt u bij SNL Machinebouw terecht voor zowel grote als kleine series.

Buislasersnijden

In de machinebouw worden regelmatig buizen en profielen gebruikt. Met onze buislasersnijmachine hebben we meer mogelijkheden. Vormen die eerder niet mogelijk waren, kunnen met de buislaser gemakkelijk worden gerealiseerd. Bovendien is de buislaser extreem precies en erg snel.

Van eenvoudige tot geavanceerde bewerkingen: onze 3D buislaser staat altijd tot onze beschikking. De kantelbare kop van onze buislaser zorgt voor een nog grotere flexibiliteit.

Met de buislasermachine snijden we buizen en profielen in iedere gewenste vorm. Waar we voorheen moesten zagen, boren of frezen om de gewenste vorm te krijgen wordt dit nu allemaal razendsnel gedaan door de buislaser.

Vlakbed lasersnijden

Het grote voordeel van lasersnijden is het strakke eindresultaat. Bij vlakbed lasersnijden kunnen we rekenen op een rechte en braamvrije snede. Daarnaast is dit een zeer nauwkeurige manier van lasersnijden, waarbij ook nog eens vrije contouren gecreëerd kunnen worden. Die grote vormvrijheid is één van de belangrijkste redenen voor de populariteit van lasersnijden.

De mensen bij SNL Machinebouw zijn gespecialiseerd in het werken met lasersnijmachines. Zij weten precies dat RVS om een specifieke aanpak vraagt voor een perfect eindresultaat. Na het lasersnijden is het plaatwerk klaar om verder bewerkt te worden. Andere afdelingen binnen SNL Machinebouw zorgen ervoor dat het laserwerk net zo nauwkeurig gelast, gefreesd of gezet wordt.

Over lasersnijden

Lasersnijden is alleen mogelijk met behulp van de daarvoor bestemde machines. Deze zijn vaak complex en bevatten moderne techniek. Bij SNL Machinebouw hebben we een modern machinepark. We zijn ervan overtuigd dat we beter en efficiënter kunnen produceren voor onze klanten door te investeren in moderne technologie. We houden ons machinepark dus altijd up-to-date. De moderne machines zijn nauwkeuriger, maar hebben ook een aantal andere duidelijke voordelen:

  • Doordat er meerdere programma’s ingeladen kunnen worden, kunnen we manarm lasersnijden
  • Tekening kunnen digitaal worden ingeladen, waardoor het mogelijk is om slim te nesten en restmateriaal tot een minimum te beperken.

SNL Machinebouw

Bij SNL Machinebouw doen we er alles aan om onze klanten maximaal te ontzorgen. Als toeleverancier kunnen wij bewerkingen zoals lasersnijden overnemen, zodat onze klanten tijd overhouden voor andere zaken. We hanteren korte lijnen, waardoor we efficiënt kunnen werken. Naast lasersnijden voeren we ook vele andere bewerkingen uit. Doordat we al die bewerkingen in eigen huis verzorgen, houden we grip op de kwaliteit, doorlooptijd en kosten van onze producten.