RVS finishing

bij SNL Machinebouw

Het finishen van RVS

Bij SNL Machinebouw zijn we experts op het gebied van RVS. We werken iedere dag met roestvaststaal en kennen dit materiaal dan ook als geen ander. Daarom weten we bij SNL Machinebouw dat een RVS product pas van geweldige kwaliteit is als het de juiste finishing heeft gehad.

RVS finishing staat voor het afwerken van roestvaststaal. De finish kan op twee manieren: een rechte lijn finish of een graankorrelfinish. Door RVS te finishing is het gemakkelijk voor latere bewerkingen zoals verven. Door het finishen van RVS krijgt u pas écht een mooi resultaat. Bij SNL Machinebouw hebben we verschillende vormen van RVS finishing:

  • Beitsen
  • Glasparelstralen
  • Trommelen
  • Kogelpolijsten

RVS beitsen

RVS wordt beschermd door een chroomoxidelaag. Door het materiaal bloot te stellen aan verschillende bewerkingen (denk daarbij bijvoorbeeld aan zagen, knippen, zetten, frezen of lassen) wordt die beschermlaag beschadigd. We kunnen RVS daarom bewerken door het te beitsen, zodat er zich weer een chroomoxidelaag kan vormen. Op deze manier krijgt roest geen enkele kans!

Glasparelstralen

Om roestvaststalen producten een finishing touch mee te geven adviseren wij glasparelstralen. Om de kwaliteit van het glasparelstralen te garanderen doen we dit in eigen beheer. Op deze manier sluiten we de contaminatie met staal uit. Uiteraard zijn de vloer en plinten van deze straalcabine volledig van RVS gemaakt. In de straalhal, die een staalconstructie heeft met takelmogelijkheden, worden producten gemakkelijk verplaatst en opgepakt.

Trommelen

Nadat RVS bewerkt is bevat het vaak scherpe randjes. Het verwijderen van deze oneffenheden noemen we afbramen. Een manier van afbramen is door middel van trommelen. Door het RVS product in de trommelmachine te stoppen wordt het glad gemaakt. Deze oppervlaktebehandeling voeren we bij SNL Machinebouw in eigen huis uit.

Kogelpolijsten

Kogelpolijsten is een nabewerking die aan populariteit wint. Kogelpolijsten is een snelle manier om oppervlaktes van aluminium of RVS voorzien van een mooie glans. De kogelpolijstmachine, gevuld met RVS kogels, maakt gebruik van water en een speciaal compound. Omdat materiaal gaat glanzen na het kogelpolijsten, is dit de perfecte bewerking voor zichtonderdelen. Met de Walther Trowal TFM kunnen we kogelpolijsten met behulp van de eerder genoemde RVS kogels. Deze bewerking zorgt voor een mooi en glanzend oppervlak. Naast de mooie glans zorgt kogelpolijsten ook voor een oppervlakteverdichting, dat de weerstand tegen corrosie verhoogt. Het oppervlak wordt dichter én harder. Kogelpolijsten wordt ingezet voor verschillende onderdelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan roestvaststalen onderdelen voor machines uit de voedingsindustrie of medische instrumenten. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.