Fotobanner

Nieuwe 3D buislaser voor LWM

Het machinepark van LWM Laserservice is de laatste tijd flink uitgebreid. Een van onze nieuwe aanwinsten is de Adige LT8 van BLM. Deze 3D buislaser is zeer flexibel en gebruiksvriendelijk. John Sleutjes, directeur van LWM Laserservice, vertelt: ‘In januari nemen we deze laser in gebruik en kunnen we nog meer producten van topkwaliteit leveren met extreme precisie.’  

‘We zijn één van de weinigen in Nederland die klanten met deze snelle productiemachine van dienst kunnen zijn', vertelt Sleutjes. De Adige LT8 is een 3D buislasersnijmachine die uitblinkt vanwege de hoogste flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar ook vanwege de topkwaliteit en het uiterst nauwkeurige lasersnijden. Omdat de Adige LT8 is uitgerust met een kantelbare kop, is de machine in staat alle onderdelen (open en speciale profielen inbegrepen) 3D te snijden.

Door een efficiënt automatisch laadsysteem te combineren met een vernuftige en unieke manier om te lossen is de productiviteit van de LT8 niet te vergelijken met andere buislasersnijmachines. De ingebouwde software zorgt voor een optimaal verbruik van het materiaal. Complexe producties worden allemaal automatisch uitgevoerd en hoewel de machine ook automatisch kiest voor de beste productie, kunnen operators de machine ook handmatig instellen.

Voor een nieuwe machine in gebruik genomen kan worden, moet er eerst heel wat gebeuren. Installatie en scholing zijn nodig voor een optimaal gebruik van de LT8. John Sleutjes vertelt: “In 2015 zijn we naar Italië geweest voor scholing. Vervolgens is de machine in december bij LWM geplaatst. Na twee weken montage heeft er nog volop scholing plaatsgevonden op de werkvloer.”

Lid Koninklijke Metaalunie Lid Koninklijke Metaalunie