Kerstdonatie KiKa

SNL Group draagt KiKa een warm hart toe. Daarom hebben we er ook dit jaar weer voor gekozen om een donatie te maken aan deze stichting. Kika (Kinderen Kankervrij) heeft als doel om de genezingskans in 2025 te vergroten naar 95%. Om dit te realiseren is er nog veel, kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat het geld zo beter besteed is.

Over KiKa
In 2002 werd Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. De aanleiding van de oprichting? Prof. Rob Pieters (Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam) en Prof. Huib Caron (Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam) wilden kijken of er een manier was om meer geld beschikbaar te stellen voor onderzoek naar kinderkanker. In die tijd stond de genezingskans al geruime tijd op ongeveer zeventig procent, terwijl men ervan overtuigd was dat er een doorbraak mogelijk moest zijn. 

Inmiddels is de genezingskans van kinderkanker gestegen naar 75%. Er valt nog steeds veel te verbeteren. Niet alleen in de genezingskans, maar ook op het gebied van kwaliteit van de behandelingen en de huidige chemo`s. Deze zijn zo zwaar en agressief dat kinderen op latere leeftijd nog orgaandefecties kunnen krijgen.

Lid Koninklijke Metaalunie Lid Koninklijke Metaalunie